Hur mycket bagage får jag ta med mig?

Beställer du en paketresa, och flyger med Vings eget flygbolag, Thomas Cook Airlines ingår bagage på din flygresa, när du väljer att bo på ett av våra utvalda hotell:

Sunwing Family Resorts
Sunprime Hotels
Ocean Beach Club.

Bagage ingår också, om du skall flyga Economy Plus eller Premium Class.

Om du skall bo på ett av våra andra hotell, eller om du beställer en ospecifierad resa/ endast flygstol, väljer du själv om du vill resa med endast handbagage ( max 6 kg ) eller beställa incheckat bagage vid bokningstillfället.

När bagaget ingår på din resa med Thomas Cook är det möjligt att du kan ta med dig 20kg bagage (varav 6 kg handbagage) Du har dessutom möjlighet att ta med extra bagagevikt enligt i dessa tillfällen:

Du får ha med dig 25 kg bagage ( varav max 6 kg handbagage ) när:

• Du reser i Premium klass

Du får ha med dig 30 kg bagage ( varav max 6 kg handbagage ) när:

• Du reser till ett av våra hotell, som erbjuder Easy Travel
  • Din reslängd är 4 veckor

Du får ha med dig 35 kg bagage ( varav max 6 kg handbagage ) när:

• Du reser med Premium klass
  • Din reslängd är minst 4 veckor
  • Du reser till ett av våra hotell, som erbjuder Easy Travel

Du får ha med dig 40 kg bagage ( varav 6 kg max handbagage) när:

• Din reslängd är minst 4 veckor, och du bor på ett av de hotell som erbjuder Easy Travel

Barn under 2 år får ha med sig 10 kg eget incheckat bagage, samt en barnvagn eller sulky.

Du kan boka extra bagagevikt här.

Enligt internationella regler får ett enskilt kolli aldrig väga mer än 32 kg, det gäller även om du har köpt till extra bagagevikt eller delar bagage med ditt resesällskap. Kontrollera vad som gäller för just din resa, hänvisning finns på resedokumenten.
Köper du till extra bagagevikt så ditt bagage överskrider tillåten maxvikt (32 kg) behöver du fördela vikten i två kollin.

Reser du med något annat flygbolag?

Här hittar du information om övriga flygbolag. Din biljettyp avgör om incheckat bagage ingår eller om du måste betala extra för det när du reser på en reguljärresa. Ingår inget bagage hänvisar vi dig att köpa till bagaget på flygbolagets hemsida.

Relaterad information: