Resa inom EU
För resor inom EU krävs ett pass eller nationellt ID-kort som är giltigt under hela resan.

Giltigt pass eller nationellt ID-kort krävs inom EU då passet/nationella ID-kortet är den enda handling som styrker medborgarskap. Kontrollera ditt pass giltighetstid i god tid före avresa.

Frågor om provisoriska pass hänvisas till respektive lands ambassad.

Svensk medborgare av utländskt ursprung har i vissa fall inte automatisk inreserätt i ett land. För aktuell information vad som gäller har du själv ansvar att kontakta respektive lands ambassad eller konsulat.

Resa utanför EU
Alla som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst.

För svenska medborgare och för utländska medborgare bosatta i Sverige gäller ibland särskilda visumbestämmelser för inresa i andra länder. För svenska medborgare fås information i samband med bokningstillfället och på din bekräftelse/resebevis. Du kan också hitta information om eventuella visumkrav under faktafliken för respektive resmål på Ving.se.

Som utländsk medborgare är du själv ansvarig för att ta reda på vad som gäller rörande visum för vistelse i andra länder. Det gör du enklast via respektive lands ambassad eller konsulat.

Ditt pass måste vara helt och oskadat när du reser.

Resande till USA gällande ESTA