Krävs visum för resor till Kap Verde?

För resor bokade till och med 2018-12-31:
Visum krävs för inresa till Kap Verde. Kostnaden ingår i resans pris för nordiska medborgare och visumet fås vid ankomst till Kap Verde.
Passuppgifter för visumhantering måste vara inlagda via 'Min sida' på ving.se (under 'Tillval/visumansökan') senast 10 dagar före avresa.
Är inte uppgifterna inlagda i tid eller inte alla uppgifter korrekt ifyllda måste visumet köpas till på flygplatsen, vilket kostar ca 35 euro och betalas kontant.
Observera att passet ska vara giltigt i sex månader efter ankomst till Kap Verde.

För resor bokade från och med 2019-01-01:
Inget visum krävs för nordiska medborgare. Kap Verde tar däremot ut en 'Airport Security Tax' vid inresa i landet. Kostnaden för detta ingår i resans pris för nordiska medborgare. Passuppgifter måste vara inlagda via 'Min sida' på ving.se (under 'Tillval/visumansökan') senast 10 dagar före avresa.

Är inte uppgifterna inlagda i tid eller inte alla uppgifter korrekt ifyllda måste 'Airport Security Tax' på ca 35 euro betalas kontant på flygplatsen.
Observera att passet ska vara giltigt i sex månader efter ankomst till Kap Verde.

Utomnordiska medborgare
Utomnordiska medborgare ombedes att kontakta Kap Verdes generalkonsulat i Sverige för att få reda på vad som gäller klicka här