Vad kan vi hjälpa till med?

Kan jag ta med en sulky/barnvagn på flyget?

Att ta med barnvagn på flyget är oftast kostnadsfritt, se ditt flygbolags hemsida för att ta reda på vad som gäller för din resa.

Reser du med Thomas Cook Airlines och barnet är under 2 år får en barnvagn tas med utöver den tillåtna bagagevikten för resan. Om barnet är 2 år eller äldre räknas barnvagnens vikt in i den maxtillåtna bagagevikten. På de flesta flygplatser är det inte möjligt att ta med sig vagnen ända fram till gaten, men ofta finns det vagnar att låna.

Vi rekommenderar att vagnen packas in ordentligt och att lösa delar som hjul, paraplyer etc. monteras av. På flygplatsen kan du som regel köpa en kraftig platspåse som skyddar vagnen. 
Barnvagnen checkas in som specialbagage.

Thomas Cook Airlines rekommenderar resenärer med barnvagnar att använda en Airshells eller liknande produkt eftersom det minskar risken för skador på bagaget. Ska vagnen tas om handbagage måste den gå att fälla ihop så att måtten är 55x40x20 och har en maxvikt på 6kg. 

Reser du med reguljärflyg hittar du all bagageinformation på flygbolagets hemsida.

Aktuell information

Hur länge ska mitt pass vara giltigt?

Resa inom EU För resor inom EU krävs ett pass eller nationellt ID-kort som är giltigt under hela resan. Giltigt pass eller nationellt ID-...

Läs mer

På vilka hotell ingår bagage på flygresan?

  Bagage ingår alltid på din resa när du bokar en charterresa till ett av våra Sunwing Family Resorts, Sunprime...

Läs mer

Aktuell information om Ving

Idag har Thomas Cook, som Ving är en del av, meddelat att det pågår diskussioner med Fosun Tourism och våra utlånande banker...

Läs mer